(e-)Boeken

Toof Pet de Toverpet (Kinderboek)

Gedurende de Corona-pandemie schreef ik Toof Pet de Toverpet columns in Brabants Centrum, een weekblad voor Boxtel en omgeving.
Toof Pet is een toverpet met twee grote ogen, die je opzet, naar een dier of beestje kijkt en de toverspreuk uitspreekt. Je wordt direct omgetoverd in en bij dat dier of beestje. Vervolgens maak je er mee kennis. Wordt het gevaarlijk of eng? Gooi de pet af en je keert weer terug op de plek waar je de toverspreuk uitsprak.
Na ruim een jaar columns besloot ik deze te bundelen tot manuscript van een kinderboek. Uitgeverij Boekscout was bereid het kinderboek, via Printing-On-Demand op de markt te brengen. Toof Pet de Toverpet is te bestellen via Boekscout.nl en Bol.com. Uiteraard kan je het ook via jouw boekhandel bestellen.

CV trainings-e-boeken

Teneinde na mijn pensioen nog enigszins aan de bak te blijven, besloot ik daar al op mijn 57ste voorbereidingen voor te treffen. Ik schreef “Positief Afwijkend een Bestseller”. Het idee was om na mijn pensioen commerciële vaardigheden te geven aan aspirant/junior accountmanagers. Daar was ik al jaren bij mijn toenmalige werkgever Sogeti bij betrokken. In 2011 echter,  liep de detachering van  IT’ers dusdanig terug dat Sogeti genoodzaakt was afscheid te nemen van honderden werknemers. Zelf was ik een uitzondering. Ik mocht kiezen: Gaan of blijven. Ik koos voor het eerste met een gouden handdruk. Inmiddels schreef ik ook “Positief Afwijkend een Topprofessional”, toegespitst op commerciële vaardigheden van professionals/consultants. Zij hebben zoveel klantcontacten dat enige commerciële vraagtechnieken en  luistervaardigheden absoluut tot hogere scoringskansen zou leiden. Het concept sloeg aan. Ik gaf in 9 jaar circa 120 trainingen bij circa 30 professionele IT- en accountantsorganisaties. Als cursusmateriaal hanteerde ik onderstaande cursusboekjes. Ze mogen (gratis) worden gedownload.